Kaikessa JyYK:n toiminnassa pyritään ottamaan huomioon ympäristö ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Toimintaa mukautetaan jatkuvasti vastaamaan paremmin tavoitteita. Keskeistä on jatkuva toiminnan parannus.

Päämääränä on kommunikoida kestävään kehitykseen liittyvistä aihepiireistä. Omassa toiminnassaan JyYK pyrkii minimoimaan ympäristövaikutukset ja edistämään sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Tähän pyritään asettamalla tavoitteita, seuraamalla suoriutumista ja asettamalla jatkuvasti uusia tavoitteita, jotta toiminta paranee.

Kaikki JyYK:n hallitukset jäsenet ovat vastuussa päämäärän ja tavoitteiden saavuttamisessa. Ympäristövastaava koordinoi, arvioi ja monitoroi toimintaa.

Vuoden 2018 tavoitteet ovat:

    • Tarjoamme tapahtumissamme mahdollisimman ympäristöystävällistä ruokaa. Suosimme satokauden kasviksia, lähiruokaa, luomua ja Reilun kaupan tuotteita. Tavoitteenamme on tarjota 100% kasvisruokaa, josta ainakin yli puolet on vegaanisia tuotteita.
    • JyYKin tapahtumissa kierrätämme jätteen: 100%
    • Vältetään muovin kulutusta niin paljon kuin mahdollista. Vältämme muovipussien ostamista, suosimme kestopusseja hedelmille ja vihanneksille sekä valitsemme mahdollisimman vähän pakatun tuotteen. Hallituksen jäsenet sitoutuvat muovipussien ostamattomuuteen JyYKin tilaisuuksia varten: 100%.
    • Kannustetaan hallituksen jäseniä tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja omassa arjessaan.
    • Hallitus noudattaa toiminnassaan kauden 2017 hallituksen kirjaamia Sitoumus2050 tavoitteita. Hallituksen jäsenet kirjaavat henkilökohtaiset tavoitteensa Sitoumukseen 2050.

JyYK osallistuu vuosittain Jyväskylän Yliopiston Ylioppilaskunnan ainejärjestöjen ympäristökilpailuun ja siitä tunnustuksena JyYKillä on JYY:n myöntämä ympäristömerkki (kuva).

Mikäli sinä haluat vaikuttaa JyYK:n toimintaan ja kestävän kehityksen osa-alueeseen, älä epäröi ottaa yhteyttä ympäristövastaavaamme!