Hae JyYKin hallitukseen 2018! Apply for the UNA board 2018!

  • tehnyt

(In English below!)

Ovatko globaalit kysymykset kuten kestävä kehitys, ihmisoikeudet, ympäristöasiat ja rauha sinulle tärkeitä? Haluatko edistää Yhdistyneiden kansakuntien tavoitteita ja saada kokemusta järjestötoiminnasta? Hae JyYKin hallitukseen 2018!

Haku Jyväskylän YK-yhdistyksen hallitukseen toimikaudelle 2018 on auennut. Etsimme nyt innostuneita toimijoita, jotka haluavat edistää Yhdistyneiden kansakuntien tavoitteita Jyväskylän seudulla, erityisesti nuorten ja opiskelijoiden keskuudessa. Kaikki yhdistyksen jäsenet voivat hakea mitä tahansa hallituspaikkaa, eikä tietty kokemus tai tausta ole välttämätöntä. Mikäli et vielä ole yhdistyksen jäsen, voit liittyä jäseneksi tästä. Hallituslaisten odotetaan sitoutuvan vuodeksi yhdistyksen toimintaan.

Miten hakea?

Hae hallitukseen laittamalla vuoden 2017 puheenjohtajalle Anninalle sähköpostia sunnuntaihin 12.11. mennessä osoitteeseen anninatikkanen@gmail.com. Hallituspaikkoja haetaan virallisesti syyskokouksen aikana, mutta tilaisuuden jouhevoittamiseksi pyydämme jäseniä ilmaisemaan kiinnostuksensa hallituspaikkoihin jo etukäteen. Syyskokous järjestetään keskiviikkona 15.11. klo 17 Lea Pulkkisen salissa Jyväskylän yliopiston Agora-rakennuksessa. Lämpimästi tervetuloa!

Mitä JyYKissä voi tehdä?

Vuonna 2017 JyYK on järjestänyt muun muassa Agenda 2030-työpajan, ekskursioita Helsinkiin, kuntavaalipaneelin, hyväntekeväisyyshölkän, Suomalaisnaiset YK:ssa valokuvanäyttelyn, erilaisia ständitempauksia ja uusien illan. Olemme osallistuneet myös erilaisille messuille ja seminaareihin sekä JYY:n kehitysyhteistyö- ja ympäristöviikoille. Innovatiivisetkin uudet ideat ja innostunut asenne ovat tervetulleita!

 

 

Millaista on olla JyYKiläinen?

Entä mitä tietyn hallituspaikan tehtäviin voi kuulua? Lue alta, mitä vuoden 2017 hallituksen jäsenet kertovat kuluneesta vuodesta JyYKissä.

“Hei, olen Annina ja olen toiminut tänä vuonna JyYKissä puheenjohtajana. Vastaan pääasiassa hallituksen työskentelyn koordinoinnista, kokouksien valmistelusta sekä erilaisista hallinnollisista tehtävistä. Vuosi on ollut todella antoisa, sillä JyYKissä pääsee käyttämään omaa mielikuvitusta ja luovuutta sen toiminnan kehittämisessä. Omalla kohdallani erityisesti suomalaisnaiset YK:ssa -näyttelyn järjestäminen sekä vuoden 2018 avajaismessut ovat jääneet mieleen. Onneksi vuosi ei ole vielä ohi, vaan tulossa on vielä monta mielenkiintoista tapahtumaa! Suosittelen ehdottomasti hakemaan hallitukseen – YK:n aihepiirien parissa työskentelyn lisäksi se on hyvä tapa tutustua muiden alojen opiskelijoihin, verkostoitua sekä päästä hiomaan taitoja, jotka ovat tärkeitä työelämässä.”

“Olen Jaakko ja toimin JyYK:n varapuheenjohtajana tänä vuonna. Varapuheenjohtajana tehtäviini kuuluu jäsenrekisterin hallinta sekä puheenjohtajan apuna toimiminen. JyYK:n toimintaan oli todella helppoa ja hauskaa lähteä mukaan, ja vuoden aikana olemmekin järjestäneet suurenmoisen hallitusporukkamme kanssa monia upeita tapahtumia.”

“Moi! Olen Meri, ja toimin vuoden 2017 JyYK:in hallituksessa sihteerinä. Mennyt vuosi on ollut tapahtumarikas ja avannut mielenkiintoisia näköaloja yhteiskunnallisille aloille; JyYK:n toimintaan mukaan lähteminen on epäilemättä ollut yksi parhaita päätöksiäni yliopistoaikanani, ja sihteerinä toimiminen pöytäkirjojen kirjoittamisen ja muun käytännön puuhailun muodossa on kartuttanut taitoja, joita työelämässä tulen varmasti tarvitsemaan!”

“Olen Helmi ja toimin JyYKin toisena tiedottajana. JyYKissä olen päässyt kokeilemaan kaikenlaista ja ottamaan vastuuta – rennossa ilmapiirissä ja mahtavan hallitusporukan kanssa. Tiedottajana seuraan aktiivisesti maailman menoa ja jaan sisältöjä sosiaaliseen mediaan ja nettisivuille, ja pyrin houkuttelemaan ihmisiä tapahtumiimme. Myös nettisivujen kanssa olen päässyt puuhastelemaan. Paljon mielenkiintoisia ja aivonystyröitä kutkuttelevia tehtäviä. Parasta on kokea tekevänsä jotain tärkeiden asioiden eteen!”

“Heippa! Olen Johanna ja olen toiminut JyYKissä toisena vuoden 2017 tiedottajista. Olen vastannut yhdistyksen sosiaalisen median kanavien ja nettisivujen päivittämisestä sekä tehnyt sisällöntuotantoa niitä varten. Olen myös auttanut tapahtumien järjestämisessä ja ideoinnissa. Olen päässyt vuoden aikana edistämään itselleni tärkeitä asioita ja tutustumaan paremmin YK:n toimintaan mukavien ja inspiroivien tyyppien kanssa. Kokeneena järjestötoimijanakin olen oppinut uutta mm. tiedottamisesta sekä tapahtumien suunnittelusta ja järjestämisestä. JyYKissä pääsee välittömästi mukaan porukkaan, joten suosittelen lämpimästi hyppäämään ujostelematta mukaan!”

“Moikka! Olen Marianne ja toimin tänä vuonna JyYkissa projekti- ja tapahtumavastaavana. Olen ollut organisoimassa ja järjestämässä JyYKin tapahtumia mm. Agenda2030-workshopia, kuntavaalipaneelia, yhteistyöprojekteja muiden järjestöjen kanssa sekä excursiomatkoja Helsinkiin. Mieleenpainuvin tapahtuma on ollut Suomalaisnaiset YK:ssa -näyttely, johon saimme myös puhujavierailijan. Parasta JyYKissä on ollut saada olla mukana vaikuttamassa paikallisten, innokkaiden nuorten kanssa. Yhteisöllisyys onkin tuonut mukanaan mahdollisuuden tuoda omaa osaamista, mutta myös inspiroitua toisten ideoista ja toimintatavoista. Lisäksi mahdollisuus oppia uutta kansallisista ja globaaleista aiheista on antanut innostusta jatkaa työtä yhteisen hyvän puolesta myös tulevaisuudessa. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!”

“Olen Anni ja olin täysin kokematon järjestöhommista, kunnes pääsin JyYKin tapahtumavastaavaksi. Vastuualueisiini kuuluu vuoden tapahtumien suunnitteleminen vuosikelloon sekä tapahtumien järjestämistehtävien jakaminen hallituslaisten kesken. JyYKin parasta antia ovat ehdottomasti tapahtumat, joita voi ideoida omien kiinnostuksen kohteiden ympärille: itse touhuilin keväällä esimerkiksi Nuorten Kuntavaalipaneelissa ja Hyväntekeväisyysjuoksussa. JyYKin mukavassa porukassa olen päässyt oppimaan käytännön toiminnan kautta lisää YK:sta sekä kehittänyt organisointi- ja tiimityöskentelytaitojani.”

 

 

“Nimeni on John ja toimin rekrytointivastaavana JyYKin hallituksessa. Olen ollut hankkimassa osallistujia tapahtumiimme, auttanut tapahtumien järjestämisessä ja ollut paikalla niissä. Liityin JyYKiin, koska minulla on luja usko YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja JyYK on täydellinen kanava niiden edistämiseen paikallisella tasolla. Kun todella sitoutuu elvyttämään globaaleja suhteita, kaikki on mahdollista; on todella palkitsevaa luoda ja ylläpitää näitä yhteyksiä ja suhteita Jyväskylässä ja edistää sitä kautta YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Parasta JyYKiin kuulumisessa ovat olleet tapahtumat ja kenttämatkat, joiden aikana olemme jakaneet tietoutta YK:sta ja kasvaneet yhdessä. Olen myös pitänyt muihin hallituslaisiin tutustumisesta JyYKin tapahtumissa.”

“Hei! Olen Johanna ja olen toista vuotta mukana JyYKin toiminnassa. Tänä vuonna toimin JyYKin hallituksen ympäristövastaavana. Tehtäviini kuuluu mm. hallituksemme ympäristökilpailun ylläpitäminen, ja lisäksi autan tapahtumien järjestämisessä. Yksi JyYKin parhaita puolia onkin se, että saa olla monessa mukana ja pääsee toimimaan itselle tärkeiden arvojen ja kiinnostuksen kohteiden parissa. Meillä on ollut myös monena vuonna hyvä jengi kasassa, joten tapahtumien suunnitteleminen on ollut todella hauskaa.”

“Olen Tuukka, JyYKin varajäsen ja toimin rahastonhoitajana. Huolehdin yhdistyksen kirjanpidosta ja taloushallinnosta. On ollut mukava osallistua, työskennellä JyYKin ilmapiirissä sekä oppia lisää YK:n teemoista.”

“Moikka oon Laura ja ollut mukana JyYKin kuvioissa jo toista vuotta! Ekana vuotenani pestini oli tapahtumavastaava ja nyt toisena vuotena olen ollut varajäsenenä. Olen ollut suunnittelemassa ja järjestämässä huippuja tapahtumia, osallistunut kokouksiin ja oppinut näin paljon uutta järjestötoiminnasta ja tapahtumien järjestämisestä! Hallituskokemus on hieno lisä korkeakoulupolulla, joten kannattaa ehdottomasti hakea mukaan samanhenkiseen jengiin oppimaan YK:n arvoista ja niiden jalkauttamisesta tähän meidän opiskelija-arkeen. Tässä kertakaikkisen huipussa porukassa on ollut mahtava tehdä hommia yhdessä, joten tervetuloa mukaan vaan!”

“Moikka! Olen Hanna ja nyt kolmatta vuotta JyYKissä. Tänä vuonna olen varajäsenenä sekä JyYKissä että Suomen YK-nuorissa ja vastaan tiedon välityksestä kumpaankin suuntaan. JyYKissä on aina positiivinen meininki toimissa ja paljon todella kivaa porukkaa, uudet kaverit onkin parasta mitä toiminnasta saa kivojen tapahtumien lisäksi.”

“Olen Nico ja toimin tänä vuonna JyYKin hallituksen varajäsenenä. Tämä on ollut toinen vuoteni JyYKissä, sillä viime vuonna toimin ulkosuhdevastaavan tehtävässä. Varajäsenenä avustan kaikessa mahdollisessa tapahtumien järjestämiseen liittyen. JyYKin toiminta on todella matalan kynnyksen toimintaa ja mukaan voi lähteä ilman erityistä tietämystä YK:sta tai sen ajamista asioista. Parasta onkin tärkeiden asioiden oppiminen ja niiden edistäminen yhdessä!”

“Moikka, oon Leeni ja toimin JyYKin varajäsenenä. Varajäsenenä olen osallistunut kokouksiin ja meidän tapahtumiin ja auttanut niiden järjestelyissä. Parasta JyYKissä on yhteisöllisyys, täällä pääsee tutustumaan ja viettämään aikaa samanhenkisten ihmisten kanssa!”

“Morjesta porjesta tunnistan itseni kutsumahuudosta Perttu ja JyYKissä pyörin varajäsenen roolissa. Vuoden aikana oon ollut järjestämässä useampaa tapahtumaa ja ajan salliessa pyrkinyt ainakin käymään niissä tapahtumissa, joita itse en ole ollut järjestämässä. Yhteistyöporukka tässä hommassa on ollut todella mukavaa sekä osaavaa ja yhteistyö on sen myötä luonnistunut aina vaivatta. Tärkeimpiä taitoja, joita olen itsessä saanut kehittää ovat ajanhallintataidot, joihin voi nähdä kuuluvan sunnittelutyön tärkeyden oivaltamisen, oikeassa paikassa oikeaan aikaan olemisen ja asioiden toteuttamisen tavalla, että ne on mahdollista toteuttaa niille varatussa ajassa.”

“Olen Wilma ja olen JyYK:n hallituksen varajäsen. Olen kuluneena vuonna auttanut tapahtumien järjestämisessä tarpeen ja halujeni mukaan. Varajäsenenä toiminen hyvin matalankynnyksen hommaa ja et ole sitoutunut tekemään ainakaan liikaa! Voin suositella kaikille, joita yhtään kiinnostaa tutustua JyYK:n toimintaan syvemmin.”

“Olen Maria ja tänä vuonna toiminut JyYKin varajäsenenä osallistumalla JyYKin toimintaan sekä tapahtumiin. JyYKissä on aivan huippu porukkaa ja loistava energia! Suosittelen kaikille JyYKiin lähtemistä erittäin lämpimästi, vaikka aluksi varajäsenenä aloittaen, jolloin voit olla toiminnassa mukana juuri sen verran kuin itsellesi sopii.”

 

 

Tervetuloa mukaan JyYKiin! Nähdään syyskokouksessa!

 


Are global questions such as sustainable development, human rights, environmental issues and peace important to you? Do you want to promote the United Nations goals and get experience from association action? Apply for the UN Association board 2018!

The application period for the United Nations Association of Jyväskylä board 2018 is now open. We are looking for enthusiastic people who want to promote the UN goals in Jyväskylä region, especially among youth and students. All members of the association can apply for any position in the board, and any specific experience or background is not necessary. If you are not a member yet, you can join here. The board members are expected to commit to the association for one year.

How to apply?

Apply for the board by sending an email to the president of 2017 Annina by Sunday 12th November. The address is anninatikkanen@gmail.com. The board positions are officially applied during the fall meeting, but in order to smoothen up the process, we ask members to express their interest beforehand. The fall meeting will take place on Wednesday 15th November at 17 in the Lea Pulkkinen hall at Agora, University of Jyväskylä. Welcome!

What can be done in UNA?

The events that the UN Association of Jyväskylä has been organizing during 2017 have included for instance Agenda 2030 workshop, excursions to Helsinki, municipal election panel, charity run, photograph exhibition, different theme stands and newcomers’ night. We have also taken part to different seminars and fairs as well as to development and environmental weeks. We warmly welcome enthusiastic attitude and innovative new ideas!

 

How is it like to be a part of UNA?

What can be the tasks of a certain board position? Take a look on what the 2017 board members say about the last year below.

“Hi, my name is Annina and I’m the president of the board 2017. My main responsibilities are coordinating ongoing projects, preparing the meetings and taking care of different kind of administrative tasks. The year has been amazing, because in JyYK you can use your creativity and imagination to organize different kind of events. For me the highlights of this year has been the exposition of Finnish Women in UN and opening fair of 2018. Luckily the year is not over yet and there’s still many interesting events coming up! I fully recommend to apply for the board of 2018 – on top of working with UN themes it’s a great way to meet students from other disciplines, network and improve skills that are valued in the work life.”

“My name is Jaakko and I’m the vice president of UN association of Jyväskylä. As vice president, I’m in charge of our memberlist management and I also help the president of our association whenever needed. It was really easy and fun to get involved in the activities of UN association of Jyväskylä and we have organized lots and lots of great events with our wonderful board during the year.”

“Hi there! My name is Meri, and I’ve been the secretary for JyYK in 2017. This past year has been full of cool events and good mood; Joining JyYK and taking part in their activities has definitely been one of the best decisions I’ve made during my university studies, as secretarial work has given me know-how through writing meeting minutes and arranging practical stuff, which is really valuable in working life!”

“I’m Helmi and one of the publicists in UN Association of Jyväskylä. In the association I’ve got to try many different tasks and take responsibility – in relaxed atmosphere and with amazing group of people. As a publicist I follow actively what is happening in the world and share the things in social media and to the website. I also share info about our events and work with our website. Interesting! The best thing in our association is the feeling that l’m doing something for important topics!”

“Hey! I’m Johanna and I have been the other of the two publicists of JyYK in 2017. I have been responsible for updating the social media channels and websites and creating content for them. In addition I have helped with organizing and brainstorming for the events. I have been able to promote important issues and got to know more about the operation of the UN with nice and inspiring people. Even as an experienced organization actor I have learnt new about communications and publicity as well as about planning and organizing events. In JyYK one gets immediately into the group, so I warmly recommend jumping on board!”

“Hi there, my name is Marianne. I’m a board member of UN association of Jyväskylä and this year I have been a project and event coordinator. My responsibilities have been organizing and managing events like agenda2030-workshop, municipal elections panel, coprojects with other associations and excursion trips to Helsinki. The most memorable event has been the finnish women in UN exhibition where we also had a keyspeaker. The best thing about JyYk is to be able to work with passionate people from different fields of study. The unity of our board has given a possibility to bring my own expertice but also get inspired by others ideas and ways of working. In addition, chance to learn from local, national and global issues has given the spark to continue to work for better future. I warmly welcome you to join our next board!”

“My name is Anni and I didn’t have experience of organizational activities before starting as the event coordinator in UN Association of Jyväskylä. I plan the event calendar of JyYK and make sure that each board member gets to organize some event. The best of JyYK are definitely events that you can create on the themes that interest you: for example, I was organizing Municipal Elections Panel and Charity Run event last spring. Through practical work with the lovely JyYK crew I have learned more about UN and I have also developed my organizational and team working skills.”

“My name is John and I have been the recruitment coordinator of JyYK. I recruited members for our events, helped organize the events and volunteered on the day of the events. I applied for the UN Association, because I have a strong faith in the UN goals and JyYK is a perfect channel for the promotion of them on a local level. Everything is possible when you really engage in reviving global relations; it’s really rewarding to create and maintain these connections and relations in Jyväskylä and promote the Sustainable Development Goals of the UN through that. The best part about being in JyYK are the events and field trips where we promote the UN and grow together. I also enjoy getting to know my fellow board members at the social events of JyYK.”

“Hi! I’m Johanna and this is my second year in the board of JyYK. This year I am the environmental coordinator. My tasks include e.g. overseeing the board’s environmental competition and I have helped to organize events. One of the best things in JyYK is that I can be involved in organizing many different events and work with issues and values that are important to me.”

“My name is Tuukka and I’m vice member and also financial officer of JyYK. I take care of bookkeeping and controlling finances. It’s been nice to participate, work in JyYK atmosphere and learn more about the themes of the United Nations.”

“Hi my name is Laura and I have been a member of JyYK already two years! First year I was a event coordinator and now in my second year I have been a vice member of JyYK board. It has been a nice journey of learning association work, arrengeing events and knowing more about UN policies and Agenda2030 ! I suggest everyone to join and enjoy time with similar minded people and have fun while learning new things!”

“Hi! My name is Hanna and this is my third year in JyYK. This year, I have been a vice member both in JyYK and in UN Youth of Finland and I am responsable of flow of information between them. I have really liked JyYK because action is always so potitive and fun. I think that best thing in JyYK is new friends but also great events.”

“My name is Nico and I’m a vice member of our board. It has been my second year in UN Association of Jyväskylä – last year I took care of our foreign affairs. My role as a vice member is to help others to organize events. It is easy to come and participate to our events and board working – you don’t need to know everything about the UN. We can learn things and values together!”

“Hi there, I’m Leeni and I’m a vice member of JyYK. As a vice member I participate in the meetings and events and I also help with organising them. What I like the best about JyYK is the community feel of it, you’ll get to meet and hang out with people with similar interests to you!”

“Hi my name is Perttu and I am a vice member in the board of JyYK. During the year I have been helping to organise many different events and if I have not been an organiser, I have in many occasions at least visited the events. The people of the board can be described as people who are easy to work with and who are eager to help should one be requiring assistance. Even though almost all of us represent different main subjects, collaboration has always been fruitful and effortless. The main skills that I feel I have been able to develop in myself have been skills connected with time management such as planning events properly, being in right place at the right time and organising events in a way that the expected goals can be achieved in the given time frame.”

“My name is Wilma and I am vice board member of JyYK. I have helped organizing JyYK’s events according to my wishes or if help have been necessary. As a vice member you are not committed to take too much response and it is very easy task. I can recommend if you have any interests to know more about our organization!”

“I am Maria and this year served as a vice member of JyYK by participating in activities and events. JyYK has the very top of the crowd and the brilliant energy! I strongly recommend JyYK to everyone!”

 

Welcome to join the UN Association of Jyväskylä! See you in the fall meeting!

 

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *