Hyvää Nelson Mandela -päivää!

  • tehnyt

18. heinäkuuta 1918 syntyi mies, jonka koko maailma tulisi tuntemaan: Nelson Mandela. Hän omisti valtaosan elämästään taistellen tasa-arvon ja oikeuden puolesta. Tämä taistelu nosti hänet symboliksi ja sen vuoksi hänet myös tuomittiin vankilaan 27 vuodeksi. Hän ei kuitenkaan lopettanut taisteluaan maansa ja tasa-arvon puolesta. Vuonna 1993 Mandela sai Nobelin rauhan palkinnon työstään Apartheidin kukistamiseksi, ja vuonna 1994 Etelä-Afrikassa järjestettiin ensimmäiset demokraattiset vaalit. Näissä vaaleissa Mandela äänestettiin maan presidentiksi, joten Mandela pystyi jatkamaan maansa kehittämistä. Hän myös jatkoi työtään maailman muuttamiseksi presidenttiyden jälkeenkin aina kuolemaansa saakka.

Take Action. Inspire Change.

Tänään 18. heinäkuuta vietämme kansainvälistä Nelson Mandela-päivää. Muistopäivää on vietetty vuodesta 2009 lähtien. Nelson Mandela Foundationin mukaan tänä päivänä muistamme Mandelan elämää ja hänen jättämäänsä perintöä. Foundation muistuttaa, että päivässä on kyse myös paljon enemmästä: globaalista liikkeestä maailman muuttamiseksi paremmaksi. Tämän päivän sanoma on, että jokainen voi ja jokaisella on vastuu muuttaa maailmaa paremmaksi. Pienillä teoilla on jo vaikutusta; vain antamalla 67 minuuttia omasta ajastaan, jokainen voi tehdä pieniä tekoja, joilla osoittaa solidaarisuutta ja olla osa globaalia liikettä hyvän maailman vuoksi. Voit esimerkiksi tutustua johonkin uuteen henkilöön ja näin löytää uuden ystävän. Tai auttaa vapaaehtoisena paikallisessa järjestössäsi. Mahdollisuuksia on rajattomasti, mutta jos kaipaat inspiraatiota, vieraile Nelson Mandela Foundation – sivulla, jonne pääset tästä.

Nelson Mandela Foundationin mukaan tärkeä sanoma on myös, että tekee joka päivästä Nelson Mandela-päivän. Tekemällä pieniä tekoja joka päivä, voi saada aikaan suuriakin muutoksia. Puhumattakaan hyvästä mielestä, jonka voi antaa muille ja saada itselleen.

 “What counts in life is not the mere fact that we have lived. It is what difference we have made to the lives of others that will determine the significance of the life we lead”

– Nelson Mandela

Hyvää Nelson Mandela-päivää kaikille!

 

Teksti: Johanna Reponen

Lisätietoja löydät alla olevista lähteistä, joita on käytetty tähän kirjoitukseen.

Lähteet:

http://www.un.org/en/events/mandeladay/takeaction.shtml http://www.mandeladay.com/content/landing/What-is-Mandela-Day http://www.biography.com/people/nelson-mandela-9397017

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *