JyYK mukana YK:n nuorisoverkoston kokouksessa Roomassa

  • tehnyt

SONY DSC YK:n nuorisoverkosto UNYANET (United Nations Youth Association Network) järjesti vuosittaisen ja järjestyksessään neljännen yleiskokouksensa Roomassa 8.-11.9.2014. Olin kokouksessa mukana edustamassa kahta tahoa: Jyväskylän YK-yhdistystä JyYK:iä sekä Suomen YK-nuoria.

UNYANET:in yleiskokouksessa oli mukana osallistujia Venäjältä, Aasiasta ja eri puolilta Eurooppaa. Yleiskokous on UNYANET:in vuoden tärkein kokous ja ainoa kokous, johon suurin osa jäsenjärjestöistä lähettää edustajansa. Yleiskokouksen ohella UNYANET järjestetää Skype- ja videokokouksia jäsenille läpi vuoden.

Yleiskokokouksen virallisissa osioissa kävimme läpi kulunutta vuotta: käsittelimme viime vuoden toimintakertomuksen, vahvistimme tilinpäätöksen, äänestimme perustamiskirjan muutoksista ja myönsimme tili- ja vastuuvapauden tilivelvollisille. Lisäksi suuntasimme katseet tulevaan: päätimme jäsenmaksun suuruudesta, muodostimme tulevan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion, käsittelimme jäsenhakemukset ja valitsimme uuden hallituksen alkavalle kaudelle. UNYANET:in puheenjohtajiksi alkaneelle kaudelle valittiin saksalainen Tjalke Weber sekä italialainen Daria Sauleo. Uusina jäseninä YK:n nuorisoverkostoon hyväksyttiin mukaan Kanadan, Ghanan sekä Tanskan nuorisojärjestöt, minkä lisäksi Kamerunin YK-nuoret saivat kumppanuusjärjestön aseman tulevalle vuodelle.

Virallisten osioiden lisäksi keskustelimme viikon aikana siitä, mitä UNYANET merkitsee sen jäsenille ja kuinka sitä voitaisiin kehittää vastaamaan entistä paremmin jäsenjärjestöjen tarpeita. Viikon aikana meille järjestettiin useita workshoppeja, joissa perehdyimme malli-YK-kokouksien kehittämiseen, keskustelimme varainhankinnan mahdollisuuksista talouskriisin aikoina ja suunnittelimme tulevan vuoden yhteistyöprojekteja. Luvassa ovat mahdollisesti opintomatka Geneveen ja Kyprokselle. Näille matkoille voivat kaikki Suomen YK-nuorten jäsenet sekä paikallisjärjestöjen jäsenet osallistua. Vuoden 2015 yleiskokouksen isäntämaaksi valittiin Romania.

Viikon aikana vierailimme myös Italian kansainvälisten suhteiden instituutissa ja tapasimme videoyhteyden välityksellä YK:n nuorisolähettilään Ahmad Alhendawin, jonka kanssa keskustelimme nuorten vaikuttamismahdollisuuksista, erityisenä fokuksena post2015 agenda.
Kaiken kokoustamisen ja istumisen keskellä vietimme yhden päivän rentoutuen ja Roomaan tutustuen. Kiersimme muun muassa Colosseumin, Pantheon-temppelin, Trevin suihkulähteen, Piazza Navona –aukion sekä kävimme tutustumassa Vatikaaniin ja sen museoihin oppaan kanssa. Saimme myös kierroksen Sveitsiläisten vartijoiden opastamana Vatikaanin “kulissien taakse” ja opimme heidän päivättäisestä työstään tässä maailman pienimmässä valtiossa, mikä oli ehdottomasti yksi päivän parhaista anneista. Viikon aikana saimme nauttia myös italialaisesta ruokakulttuurista pastan, pizzan ja gelaton äärellä.

SONY DSCYleiskokous oli kokonaisuudessaan hyvin onnistunut tapahtuma, jonka aikana teimme tärkeitä päätöksiä sekä suunnittelimme tulevaisuuden projekteja. Kokous tarjosi mahdollisuuden suunnitella tiiviimpää yhteistyötä muiden YK-nuorisojärjestöjen kanssa, verkostoitua, kehitellä uusia ideoita ja oppia muiden jäsenjärjestöjen kokemuksista. Kansainväliset kokoukset ovat hyvät tapa saada yksittäisenkin maan ääntä kuuluville suuremmassa mittakaavassa. Samalla oli hienoa viettää aikaa kansainvälisesti orientoituneiden ja motivoituneiden nuorten kanssa, joilla on kaikilla sama päämäärä heidän kotimaastaan riippumatta: edistää YK:n päämääriä ja tuoda nuorten ihmisten ääntä ympäri maailman kuulluksi.

Mari Tuokko

Verkko- ja tiedotusvastaava / JyYK
Eurooppa-tiedottaja / YK-nuoret

UNYANET on kansainvälinen YK-nuorisojärjestöjen verkosto, joka edistää yhteistyötä jäsenjärjestöjen, YK:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen välillä. Suomen YK-nuoret ja samalla myös Jyväskylän YK-yhdistys ovat kuuluneet UNYANET-verkostoon vuodesta 2011.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *