Kestävää ruokaa: Puheenvuoroja ruuan ekologisuudesta -seminaari torstaina 10.4.

  • tehnyt

Väestönkasvu sekä ilmastonlämpeneminen aiheuttavat valtavia haasteita tulevaisuuden ruokaturvalle ja ruoan tuotannolle. Ekologisesti tuotettu ruoka on hyväksi sekä ihmisille että maapallolle ja ruoan tuotantotavat ovat tärkeitä myös sen laadun kannalta. Mutta mistä voi tietää onko jokin ruoka hyväksi vai haitaksi ilmastolle, luonnon monimuotoisuudelle tai ihmisille? Millaiset vaikuttamismahdollisuudet ovat kotona tai lähikaupassa?

Jyväskylän YK-yhdistys, JYY:n kehy- ja ympäristövaliokunta sekä Naisten Pankki järjestävät seminaarin torstaina 10.4. klo 14-18 Jyväskylän yliopiston Liikunta-rakennuksella salissa L303. Tule kuuntelemaan asiantuntijapuheenvuoroja, oppimaan, kyselemään sekä keskustelemaan ruuan ekologisuudesta! Tapahtumaa sponsoroivat Sonaatti (http://www.sonaatti.fi/) ja Ekolo (http://www.ekolo.fi/)

Tapahtuma on kaikille avoin, mutta kahvi ja pulla tarjotaan maanantaihin 7.4. mennessä (HUOM! Muuttunut aika) ilmoittautuneille. Ilmoittautuminen osoitteeseen laura.e.forssell@student.jyu.fi. otsikolla ‘Kestävää ruokaa’.

Olethan nopea, sillä 30 ensimmäistä saavat lahjaksi myös Ekolon Mini goodie bagin!

OHJELMA

Teea Kortetmäki (tohtorikoulutettava, Jyväskylän Yliopisto): Aloituspuheenvuoro

Veera Juvonen (Mindo-bloggaaja): Luonnonmukaisesti tuotettu ruoka

Marja Järvelä (professori, Jyväskylän Yliopisto): Ilmastonmuutos ja ruokaketju, kestävän kotimaisen ruoantuotannon haasteita

Kahvitauko

Jussi Nikula (ohjelmapäällikkö, WWF): Voiko maailmaa pelastaa syömällä?

Kari Savola (toimitusjohtaja, Vääksyn Mylly): Pienistä jyvistä isoa asiaa

Paneelikeskustelu

Lämpimästi tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *