Kuntavaalipaneeli 21.3.

  • tehnyt

Jyväskylän YK-yhdistys ja Jyväskylän Eurooppanuoret järjestivät yhdessä kuntavaalipaneelin tiistaina 21. maaliskuuta Ruusupuiston Helena-salissa. Paneeli oli molemmille järjestäjille hyvä tilaisuus nostaa esiin omaan agendaansa liittyviä teemoja ja levittää siten tietoutta niistä niin mahdollisille tuleville kuntapäättäjille kuin paneelin yleisöllekin. JyYKin puolesta halusimme keskittyä erityisesti kestävään kehitykseen paikallistasolla.

Puolueettomina yhdistyksinä pyrimme saamaan paneeliin mahdollisimman monta puoluetta. Panelisteina olivatkin Joonas Könttä (kesk), Suvi Hokkanen (kok), Hanna Era (SKP), Taimo Halme (vas), Teemu Torssonen (PS), Riikka Leinonen (vihr) ja Eetu Kinnunen (SDP). Kristillisdemokraattien edustaja ei saapunut paikalle.

Paneeliin teemoina olivat kestävä kaupunki ja kaupungin kehittäminen, opetus ja koulutus sekä vapaa-ajan palvelut. Nostan seuraavaksi esiin ensimmäiseen teemaan liittyviä kysymyksiä, joissa pääsimme nostamaan esiin JyYKille tärkeitä aiheita.

Kysyimme panelisteilta, että mitä kestävä Jyväskylä merkitsee heille ja kuinka he edistäisivät sen toteutumista. Iloksemme huomasimme, että kestävän kehityksen tavoitteet olivat tuttuja monille panelisteista. Kestävän kehityksen merkitystä pidettiin tärkeänä Jyväskylälle ja esimerkiksi lähiruoan saavutettavuuden parantaminen nostettiin esiin. Myös kysymystä ”pitäisikö Jyväskylän olla hiilivapaa kaupunki” kannatettiin kaikkien paitsi yhden panelistin osalta. Moni panelisteista oli valmis myös kehittämään Jyväskylän joukkoliikennettä houkuttelevammaksi silläkin ehdolla, että se merkitsisi taloudellisia lisäkustannuksia.

Pitäisikö Jyväskylän olla hiilivapaa kaupunki?

Paneeli onnistui hyvin – paikalla Ruusupuistossa oli noin 70 henkilöä! Yleisö oli aktiivinen ja kysyi kysymyksiä panelisteilta niin fyysisesti kuin anonyymin sovelluksenkin kautta. Oli hienoa huomata, että myös yleisöä kiinnostivat kestävyyteen ja ympäristöön liittyvät asiat.

JyYK kiittää kaikkia panelisteja ja yleisöä hienosta tapahtumasta! Kiitokset myös Eurooppanuorille sujuvasta yhteistyöstä! Muistakaa äänestää ja pitäkää mielessä kestävän kehityksen agenda valintaa tehdessänne 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *