Millaista on olla jyykiläinen? Hae hallitukseen 2017!

  • tehnyt

Oletko innostunut globaaleista kysymyksistä, kuten kestävästä kehityksestä, rauhasta ja ihmisoikeuksista? Haluatko oppia tuntemaan Yhdistyneiden kansakuntien toimintaa?

JyYK:n uusi hallitus vuodelle 2017 valitaan syyskokouksessa tiistaina 22.11.2016 klo 17 alkaen Lea Pulkkisen salissa (Agora). Samassa yhteydessä järjestetään yhdistyksen pikkujoulut.  Kaikki yhdistyksen jäsenet voivat hakea mitä tahansa hallituspaikkaa. Mikäli et vielä ole yhdistyksen jäsen, voit liittyä jäseneksi tästä.  

Syyskokouksen jouhevoittamiseksi hallituspaikkakyselyitä voi lähettää varapuheenjohtaja Hanna Hyyryläiselle sähköpostitse osoitteeseen hakahyyr@student.jyu.fi. Hallituspaikkaa voi hakea myös syyskokouksen aikana, mikäli kiinnostus herää viime hetkillä! Lämpimästi tervetuloa!

Kokemuksia toimikaudelta 2016

JyYK on järjestänyt vuonna 2016  muun muassa excuja, dokkari-iltoja, Aasia mahdollisuutena -seminaarin, ständitempauksia, Malli-YK:n ja uusien opiskelijoiden illan. Olemme osallistuneet myös kehy- ja ympäristöviikoille, ja vuoden kruunaa 19.11. järjestettävät 10-vuotiaan JyYK:n vuosijuhlat. 

IMG-20160310-WA0019“Olen Riikka, ja olen toiminut tänä vuonna JyYKin puheenjohtajana. Tehtäviini kuuluu järjestön toiminnan hallinnointi, kokousten järjestäminen sekä hallituksen työskentelyn koordinointi. Vuosi on ollut huikea ja olemme järjestäneet muun muassa erilaisia tapahtumia, kampanjoita ja ekskursioita. Yksi omista vuoden kohokohdistani oli osallistumisemme Youth in Humanitarian Action -konferenssiin Berliinissä viime keväänä. Jos haluat oppia lisää YK:sta sekä edistää sen tunnettavuutta ja tavoitteita paikallisella tasolla, tule mukaan tekemään JyYKin ensi vuodesta vieläkin hienompi!”IMG_2298

“Olen Hanna ja toimin tänä vuonna JyYKin varapuheenjohtajana. Varapuheenjohtajana tehtäviini on kuulunut jäsenrekisterin hallinnoiminen sekä puheenjohtajan auttaminen aina tarpeen vaatiessa. Hallituksessa olen nyt toista vuotta ja nämä vuodet ovat olleet antoisia, sillä hallitushommat opettavat aina jotain uutta, jota ei luennoilta tai oppikirjoista opi!”

“Olen Kaisa ja ensimmäistä vuotta mukana JyYKin toiminnassa. Toimin hallituksen sihteerinä, eli tehtäväni on olla mukana kokouksissa ja kirjoittaa kokousten pöytäkirjat. Sihteerin tehtävien lisäksi olen päässyt järjestämään monia erilaisia tapahtumia ja osallistumaan mielenkiintoisiin seminaareihin. Vuoden aikana olen oppinut paljon YK:sta ja on ollut hienoa levittää tietoa yhdistyksen kautta myös muille.”

14607141_1334884469864606_3666206001083711488_n“Olen Ulriikka ja toimin JyYK:n tiedottajana toista vuotta. Tulin toimintaan mukaan täysin untuvikkona, mutta nämä kaksi vuotta ovat opettaneet paljon ja saaneet minut innostumaan entistä enemmän globaaleista kysymyksistä, kehitysyhteistyöstä ja viestinnästä. Kannustan kaikkia innokkaita hakemaan meidän hallitukseen – meininki on hyvä eikä kenenkään tarvitse olla konkari tullessaan, sillä tekemällä oppii!”

“Olen Annina, toinen tämän vuoden tiedottajista. Tiedottajan tehtävät ovat monipuolisia, sillä päivitettävänä on sosiaalisen median kanavat, nettisivut sekä sähköpostilistat. Tiedottajan tehtävässä on tärkeää pysyä ajan tasalla siitä, mitä hallituksessa tapahtuu ja mitä mediassa puhutaan. JyYKin toiminta valmistaa hyvin tulevaa työelämää varten, sillä siinä oppii niin tiimityöskentelystä, kuin myös omasta vastuutehtävästään. Rohkeasti mukaan vaan!”14907843_10154663426724500_1525083680_o

“Olen Nico, JyYKin nykyinen ulkosuhdevastaava. Ulkosuhdevastaavana toimin linkkinä kattojärjestöömme Suomen YK-nuoriin, jossa työnkuvani on puolestaan sidosryhmävastaava. Toimiminen sekä paikallisella että kansallisella tasolla on verkostoitumista parhaimmillaan ja kehittää tiimityöskentelytaitoja. Suosittelen lämpimästi hallitukseen lähtemistä, hyvällä porukalla voi oikeasti saada paljon aikaan!”

“Olen Sara, tämän vuoden hallituksen ympäristövastaava. Olen ollut mukana muun muassa auttamassa tapahtumien järjestämisessä, viimeisimpänä koordinoinut ympäristöaiheista Helsinki-excua JYY:n ympäristöviikolle sekä valvonut hallituslaisten ympäristötavoitteiden toteutumista. Mieleen tästä vuodesta jää meidän mahtava ja innostunut porukka!”

uusienilta2016g_7567“Olen Heidi ja toimin JyYK:n hallituksessa ensimmäistä vuotta projektivastaavana. JyYK täyttää tänä vuonna 10 vuotta ja minun tehtävänä onkin koordinoida vuosijuhlia, jotka järjestämme marraskuussa. Kiinnostuin JyYK:n toiminnasta syksyllä 2015 ja lähdin mukaan hallitukseen aika vähäisellä kokemuksella. Toiminta on kuitenkin täyttänyt odotukseni!”

“Olen Laura ja toimin JyYkin hallituksessa ensimmäistä vuotta. Tittelini on ollut tapahtumavastaava, mutta toimintasuunnitelman hahmottelun lisäksi tehtävänäni on ollut olla ns. “jokapaikan höylä” tapahtumien käytännön järjestelyissä. Myös tapahtumista twiittailu ja raportointi on tullut tutuksi! JyYKin kautta olen löytänyt paljon uusia samanhenkisiä kavereita sekä oppinut YK:n toiminnasta paljon lisää!”

“Olen Annalotta, ensimmäistä vuotta JyYK:n varajäsenenä, mutta myös taloudenhoitajana. Taloudenhoitajan tehtävät olivat minulle jo ennestään tuttuja, mutta silti olen oppinut paljon uutta yhdistyksen rahoituksesta, sekä tietysti JyYK:n toiminta on tullut paremmin tutuksi itselleni tänä vuonna. Uskon aidosti, että JyYK:n toiminta on merkittävää. Jos uskot, että sinulla on kipinä parantaa maailmaa, olet oikea ihminen liittymään joukkoon!”hallituskuva

“Olen Johanna ja olen toiminut tämän vuoden hallituksen varajäsenenä. Meillä on ollut mahtava porukka koossa ja on mukavaa, että varajäsenenä on päässyt osallistumaan toimintaan aktiivisesti. JyYKissä parasta on olla mukana ideoimassa mukavia tapahtumia kivojen tyyppien kanssa ja itselle tärkeiden arvojen parissa.”

“Minun nimi on Mirna ja olen yksi JyYK:in varajäsenistä. Tänä vuonna minulla ei ole ollut mitään tiettyä vastuualuetta hallituksessa, mutta olen auttanut esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja organisoinut Kansainvälisenä tyttöjen päivänä #HeForShe-somekampanjan. Edustan myös yhdistystä kattojärjestössämme Suomen YK-nuorissa, joka on valtakunnallinen nuorisojärjestö.”

aasia-semma-5“Nimeni on Vanessa ja olen toiminut tällä kaudella JyYKin varajäsenenä. Olen auttanut erilaisten tapahtumien, kuten vuosijuhlien, järjestämisessä, pitänyt JyYKin ständiä ja kirjoittanut blogiin. Hallitustoiminnassa myös oppii lisää YK:sta ja globaaleista kehityskysymyksistä. Lähde siis rohkeasti mukaan!”

“Olen Janette ja toiminut tämän kauden JyYK:in kattojärjestön, Suomen YK-nuorten puheenjohtajana. Taustajärjestöjyyk_logo1-2ni on JyYK, jonka hallituksessa olen ollut tänä vuonna varajäsenen roolissa ja aiemmin ulkosuhdevastaavana. Kannustan kaikkia uuden oppimisesta, järjestötyöstä ja globaaleista kysymyksistä kiinnostuneita liittymään sekä JyYK:in että Suomen YK-nuorten toimintaan. “

“Olen Ilona ja olen toiminut kuluvan vuoden hallituksen varajäsenenä, mutta paikkakunnalta muuttamisen vuoksi aktiivisuuteni on jäänyt valitettavasti vähäisemmäksi. Viime vuonna toimin JyYK:ssä aktiivina ja kiinnostustani toimintaan kannusti helposti lähestyttävä ja lämminhenkinen porukka, ja sitä se on tänäkin päivänä. Kannustan ehdottomasti kaikkia kansainvälisistä kysymyksistä kiinnostuneita liittymään rohkeasti mukaan toimintaan!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *