Paketoidaan vielä yksi juttu

  • tehnyt

Vuosi 2018 alkaa olla aivan loppusuoralla ja samalla päättyy myös Jyväskylän YK-yhdistyksen 13. toimintavuosi. On aika paketoida tämä vuosi ja päästää uusi hallitus ohjaksiin. Tässä blogipostauksessa kirjoittelen puheenjohtajan ajatuksia kuluneesta vuodesta ja yhdistyksen merkityksestä tarkoituksena tehdä kiva paketti teidän luettavaksenne.

Noh, mitäs me siis teimme tänä vuonna? Panostimme JyYK:ssä erityisesti viestintään, yhteistyöhön ja kouluvierailuihin. Monelle JyYK on tuttu erityisesti aktiivisesta otteestaan sosiaalisen median eri kanavissa. Kuitenkin yhdistykseltä uupui pidemmän aikavälin suunnitelma viestinnän kehittämisestä, painopistealueista ja tavoittavuudesta. Niimpä tiedottajat ja puheenjohtajisto ovat tänä vuonna luoneet viestintäsuunnitelman ja keränneet dataa kaikista somekanavistamme yhdistyksen ensimmäisen viestintästrategian luomiseksi. Muutenkin viestintä on ollut tänä vuonna edistyksellistä ja siitä on saatu hyvää palautetta. Kiitos tästä tiedottajillemme!

Ja näin on vuosi paketoitu!

Yhteistyö on puolestaan JyYK:n kaltaiselle poikkitieteelliselle järjestölle tärkeää ja siksi olemme panostaneet yhteisten tapahtumien järjestämiseen muiden järjestöjen kanssa. Keväällä pidimme dokumentti-illan yhdessä Lööpin ja Imagon kanssa. Syksyllä suurin tapahtumamme ruokaturvaseminaari järjestettiin puolestaan Changemakerin ja Mitä-verkoston kanssa. Puhumattakaan jo perinteisestä harjoittelu- ja uraillasta Jyväskylän Eurooppanuorten kanssa. Kruununa kaikelle voidaan pitää koko vuoden kestänyttä yhteistyötä Aurora Borealiksen kanssa varojen keräämiseksi kehitysyhteistyöhön Nepaliin. Projekti on ollut hieno mahdollisuus JyYK:lle olla tekemässä konkreettista hyvää. Yhteistyössä on voimaa ja se hyödyttää kaikkia osapuolia – se on tullut huomatuksi! Toivon, että menestyksekäs yhteistyö edellä mainittujen tahojen kanssa jatkuu myös vuonna 2019!

Teimme tänä vuonna useita vierailuja niin yläasteelle, lukioon kuin eläkeläisten kahvihetkeenkin. Kerroimme YK:sta, sen tulevaisuudesta, kestävästä kehityksestä ja humanitaarisesta avusta. Osa kuuntelijoista oli kiinnostuneita ja osa ei. Kuitenkin koin itse – ja uskon, että myös muut jyykiläiset kokivat samoin – tilausta vierailuille olevan. Opetuksessa ei tule vielä tarpeeksi hyvin ilmi esimerkiksi kestävän kehityksen eri ulottuvuudet tai omat mahdollisuudet vaikuttaa. Kaikkia nämä asiat eivät kiinnosta muutenkaan ja sitä suuremmalla syyllä niistä pitäisi mennä kertomaan! Jos JyYK:n kokoinen järjestö haluaa tehdä jotain merkityksellistä, on sen jalkauduttava myös oman (yliopisto)kuplansa ulkopuolelle. Itselleni vierailut toivat tunteen siitä, että omalla työllä voi olla oikeasti merkitystä.

Onnistuimme loistavan hallituksen kanssa siis tekemään paljon hyvää vuonna 2018. Paljon jäi myös tekemättä ja monessa asiassa voimme myös parantaa. Näitä asioita käymme läpi uuden hallituksen kanssa, joka on sitten valmis kirjoittamaan oman tarinansa yhdistyksen historiaan (siis tänne blogiin). Tsemppiä uudelle puheenjohtajalle ja hallitukselle ensi vuoden työhön! Allekirjoittanut siirtyy ensi vuodeksi kattojärjestö YK-nuoriin kolmivuotisen JyYK-uran päätyttyä tähän postaukseen.

Lämmin kiitos kaikille hallituslaisille, kattojärjestölle, yhteistyökumppaneille ja JyYK:n toimintaa seuranneille kuluneesta vuodesta ja kaikin tavoin kestävää uutta vuotta 2019! 🙂

Nico Käräjäoja

Puheenjohtaja 2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *